CIVIL ÜGYEK

Civil Információs Centrum Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Az Emberi Erőforrás Minisztériummal szakmai együttműködési megállapodás keretében Civil Információs Centrumot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Kelet-magyarországi Fiatalokért Alapítvány működteti, mely nagy megtiszteltetés és szakmai kihívás is az Alapítvány számára.

A Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Civil Információs Centrum működtetése során célunk, hogy az általunk nyújtott szolgáltatásokkal szakmai támogatást nyújtsunk a megye területén működő civil szervezetek működéséhez, segítve fenntartásukat, és elősegítve az állami támogatások felhasználását.

Egy ilyen nagy kiterjedésű és sok településből álló megyében kiemelt célunk, hogy a megye minden a civil életben tevékenykedő polgára számára egyaránt elérhető legyen ezen szolgáltatások köre és aktív részese tudjon lenni ennek a civil kapcsolati hálónak.

A Civil Információs Centrum ezen szakmai célok érdekében a következő szolgáltatásokat kívánja biztosítani a megyében működő civil szervezeteknek, számos a civileket leginkább érintő kérdésben tanácsadást biztosít (jogi, közhasznúsági, pályázati, társadalmi felelősségvállalással, forrásteremtési, pénzügyi, könyvviteli és adózási). Képzések, kistérségi szintű megjelenések (rendezvények, információs partnerségi napok), a közfeladatot ellátó civil szolgáltatókkal való együttműködés, a vállalkozói, civil és közszféra közötti párbeszédet erősítő programok, mind a civil szektor fejlesztését, a kapcsolati háló és a széles körű partnerségek erősödését szolgálja.

Kiemelt feladatunk a megye földrajzi és kulturális sajátosságai alapján is a magyar-külhoni magyar partnerségi civil kapcsolatok erősítése, a határ két oldalán tevékenykedő civil szervezetek közötti hatékony kapcsolati kiépítése.

A Civil Információs Centrum által végzett tanácsadások, képzések, rendezvények szervezésében és megtartásában több, mint 100 önkéntes működik közre, akik szerepe kiemelkedő a helyi kapcsolattartásban.

Irodánkban alapvető irodatechnikai és tájékoztató szolgáltatásokat is biztosítunk a civilek számára.

Honlapunk és heti rendszerességgel megjelenő hírlevelünk tartalmazza a civil szektor számára legfontosabb információkat valamint a megyei civil szektor életéről szóló legfontosabb híreket.

Elérhetőségeink:
cím: 4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 9.  VIII. emelet 10-11. sz. iroda
Telefon szám:20/924-8810
e-mail cím: sz.sz.b.m.cic@gmail.com