„Esélyt adunk, utat mutatunk” – együttműködési megállapodás a Nyírbátori Járásbíróság és a társszervek között

A Nyírbátori Járásbíróságon 2017. július 11-én ünnepélyes keretek között került sor együttműködési megállapodás aláírására a Nyíregyházi Törvényszék, a Nyírbátori Járásbíróság, a Nyírbátori Járási Ügyészség, a Nyírbátori Rendőrkapitányság, valamint a járáshoz tartozó oktatási és gyermekvédelmi szervek részvételével.

Az együttműködés célja a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények csökkentése, a gyermekkorú, illetve a különleges bánásmódot igénylő személyek áldozattá válásának megelőzése. Ennek keretében lehetőség nyílik az oktatási intézményeik diákjai számára a bíróság épületének megtekintésére, tárgyalások hallgatására. Ezek az alkalmak a nevelők munkáját is segítik, melynek során - a tanulságok leszűrése érdekében - elemzik a fiatalokkal a problémás eseteket.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a fiatalkorú bűnelkövetők esetében fontos, hogy a bírósági ítélettel lezártnak tekintsék az adott ügyet, és a jövőre nézve következetes célokat fogalmazzanak meg számukra, személyes példamutatással segítve őket a normakövető magatartás irányába.

 

Nyíregyháza, 2017. július 12.

             Dr. Toma Attila

                 sajtószóvivő