Egyetemi hallgatók gyakorlata a törvényszéken

Egyetemi hallgatók gyakorlata a törvényszéken

 

A Nyíregyházi Törvényszék együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel 2017. december 19-én, az építész szakos hallgatók ismereteinek gyakorlatban történő alkalmazásának biztosítása céljából.

Az egyetem építész mesterképzési szakának (MSc) hallgatói szakmai, gyakorlati tapasztalatszerzésük érdekében elkészítik a törvényszék Toldi utcai épületének hosszú távú fejlesztési koncepcióját.

Az együttműködés célja, hogy szakaszos beosztással elvégezhetőek legyenek az épület jövőben esedékes belső felújítási munkálatai. Az épület részleges külső felújítása a közelmúltban lezajlott, s elengedhetetlen a belső felújítás megvalósítása is. A hallgatók által készített tervek, a belső terekre vonatkozóan létrejövő fejlesztési koncepciók a későbbi fejlesztések és kivitelezések szellemi alapjait jelentik majd. Természetesen az elkészített művek műszaki részletezettsége nem minősül kivitelezési tervnek, a gépészetre, tartószerkezetre vonatkozó koncepciókat csak érintőlegesen tartalmazzák.

A hallgatók a feladat elvégzése során betekintést nyernek az építészethez szorosan kapcsolódó területekre, különösen a belső terek és szerkezetek tervezésére vonatkozó, gyakorlatban megvalósítható lehetőségekre.

Nyíregyháza, 2017. december 29.