Antik bútorokat mutattak be a mai napon a Kisvárdai Járásbíróságon

A rendezvényt Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a járásbíróság elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki azért, hogy a Kisvárdai Járásbíróság adhat otthont az eseménynek.

dr. Vadász Mihály, a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese köszöntő beszédében elmondta, az Országos Bírósági Hivatal által 2018. évben meghirdetett, „Ráth György bírósági történelem és hagyományápolás” elnevezésű pályázaton sikerrel pályázott a Nyíregyházi Törvényszék. Kiemelte, hogy a pályázat eredményeként a Kisvárdai Járásbíróság rekonstrukciós tervének részeként több, mint 1 millió forint értékben kerülhetett sor antik hatású bútorok restaurálására. Utalt arra, hogy a kiállítás megszervezését az Országos Bírósági Hivatal elnöke támogatta.

Ezt követően az Országos Bírósági Hivatal elnökének szavait Bagossyné dr. Körtvélyesi Mária, a Ráth György Pályázat koordinátora tolmácsolta a jelenlévők számára. Úgy fogalmazott, hogy a bírói kar a történelem során mindig helyesen ismerte fel a hagyományokon alapuló fejlődés hatékonyságát. A bírósági szervezet a XXI. században is akkor lehet sikeres, ha a hagyományaiból erőt merítve válaszol a modern idők kihívásaira.

A rendezvényen tiszteletüket tették a társszervek vezetői, valamint Kisvárda polgármestere, Leleszi Tibor is. A kiállításon résztvevők nemcsak a felújított bútorokat tekintették meg, hanem bepillantást nyertek a járásbíróság mindennapi életébe is.

„A mű az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Ráth György bírósági történelem és hagyományápolás pályázat keretében kerül megvalósításra.”