Második helyezést ért el a Nyíregyházi Törvényszék az Országos Pervezetési versenyen

2020. március 5-6-án tartották az Országos Pervezetési Verseny döntőjét a Fővárosi Törvényszéken.

A Nyíregyházi Törvényszék csapata a Debreceni Ítélőtáblához tartozó törvényszékek között megrendezett regionális fordulón a polgári ügyszakban elért győzelme után képviseltethette magát az országos versenyen.

A bírói szerepet alakító Barnáné dr. Kiss Marianna bírósági titkárnak egy

személyiségi jogsértés miatti sérelemdíjjal kapcsolatos per tárgyalását kellett levezetnie.

A segítő csapatot dr. Dusa Diána, dr. Balázsi-Szenderák Szabina, dr. Szegfű Szilvia, dr. Dorka Dóra és dr. Mandzák-Ivanov Krisztina bírósági titkárok alkották. Nekik a verseny szabályai szerint nem a saját törvényszékük bírója által vezetett tárgyaláson kellett szerepet játszaniuk, hanem a sorsolás alapján a mi csapatunk titkárai a felperes, alperes és a tanú pozícióját a Kaposvári Törvényszék bírója által vezetett szomszédjogi vitával kapcsolatos tárgyaláson töltötték be.

A versenyzőket dr. Szűcsné dr. Vida Ágnes a törvényszék Gazdasági Kollégiumának vezetője, dr. Körmendiné dr. Szabó Katalin, a Nyíregyházi Törvényszék nyugalmazott tanácselnöke, valamint Dávidáné dr. Bacsó Marianna, a Nyíregyházi Járásbíróság bírója készítette fel.

A magas színvonalú, izgalmas versenyt követően a szakmai zsűri döntése alapján a Nyíregyházi Törvényszék a bírói szerep kategóriában II. helyezést ért el.

A díjat dr. Hornyák Szabolcs, a Magyar Igazságügyi Akadémia vezetője adta át.