Szigorodnak a belépési szabályok a bírósági épületekbe

A fokozódó járványhelyzetre tekintettel 2021. november 22-től tovább szigorodnak a bírósági épületbe történő belépés és az ott tartózkodás szabályai.

Az új szabályok alapján Nyíregyházi Törvényszék és az illetékességi területén lévő járásbíróságok épületeibe a bírósági dolgozókon kívül minden más belépő személy csak meghatározott célból, annak megvalósulásáig tartózkodhat az épületben.

A bíróságok épületébe belépni és ott tartózkodni kizárólag szájat és az orrot eltakaró saját maszk viselésével lehet és a belépéskor kézfertőtlenítő használata is kötelező.

Idézésre/ értesítésre vagy ügyintézésre megjelenő ügyfél leghamarabb a megjelölt időpont előtt 15 perccel léphet be a bíróság épületébe. Az épületben tartózkodás során a személyek között a 2 méteres távolság megtartása kötelező.

Az ügyfelek beadványaikat elsődlegesen elektronikus úton, vagy papír alapon; postai úton, illetve a bírósági épületek előterében kihelyezett gyűjtőládákba elhelyezve juttathatják el a bíróságnak. Az iratbetekintést elsősorban elektronikus úton (számítógép segítségével) biztosítjuk.

Az Ügyfélsegítő napokon változatlanul fogadjuk - minden szerdán, előzetes bejelentkezés (telefonon vagy elektronikusan) alapján - a fenti szabályok megtartása mellett az ügyfeleket. 

A Covid-19 megbetegedésben szenvedő, légúti megbetegedés jól látható jeleit mutató, a járvánnyal összefüggő okból hatósági karanténban lévő, vagy ilyen személyekkel közös háztartásban élő személy belépését a biztonsági szolgálat megtagadhatja.

A belépési szabályokkal kapcsolatban bővebb információk megtalálhatóak az alábbi linkre kattintva:

https://nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_atta...

Az Ügyfélsegítő napra elektronikusan az ugyfelsegito.birosag.hu honlapon foglalhatnak időpontot.