Nyíregyházi Járásbíróság

Cím
4400 Nyíregyháza, Bocskai út 2.
Levelezési cím
4401 Nyíregyháza, Pf. 86.
Központi telefonszám
+36 42 523 800
E-mail cím
birosag@nyhaza.birosag.hu
Elnök
Dr. Kiss Adrienn Anita

Ügyfélfogadási rend

Ügyfélfogadási rend
Bírósági vezetők ügyfélfogadási rendje:
elnök: minden hónap második hétfő 9:00-11:00

Az ügyfélfogadás sorrendje - a 42/523-892 hívószámon - előzetes bejelentkezés során történő időpont egyeztetés alapján, kivételesen, indokolt esetben, a megjelenés sorrendjében történik.

Hétfő: 14:00-16:00 óra
Kedd: 09:00-11:00 óra
Szerda: 08:00-15:30 óra (ügyfélsegítő)
Csütörtök: 09:00-11:00 óra
Péntek: 09:00-11:00 óra

Ügyfélsegítői napra történő időpontfoglalásról, ügyfélfogadási rendről az alábbi linken nyújtunk tájékoztatást:
https://nyiregyhazitorvenyszek.birosag.hu/20161104/ugyfelsegito
https://birosag.hu/sites/default/files/ugyfelsegito_fuzet_1.pdf

Az egyenlő esélyű hozzáférés jegyében a Bocskai és a Toldi utcán az alábbi speciális megoldásokkal biztosítjuk ügyfeleink részére a közszolgáltatásokhoz a hozzáférést:

Nyíregyházi Törvényszék és Nyíregyházi Járásbíróság

4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.

Az épületben a Nyíregyházi Törvényszék, valamint Nyíregyházi Járásbíróság található.

Az épület akadálymentes kialakítású.

Az épület akadálymentesen a Bocskai Utcai főbejárat felől közelíthető meg. Érkezés előtt, az épület biztonsági szolgálatát ellátó rendész munkatársakkal történő személyes, illetve a 06-42/523-801 telefonon történő igénybejelentés esetén, a főbejárat előtt kialakított gépjármű parkolóhelyen biztosítják a szabadparkolási lehetőséget.

A mozgásukban segítségre szoruló személyek, az utcai szintről a magas földszintre, rokkant kocsit is szállítani képes lépcsőjáró lift segítségével juthatnak fel, melynek használatához a biztonsági szolgálatot ellátó munkatársaink segítségére is számíthatnak.

Az épületben rokkantkocsik részére is alkalmas, személyszállító lift is működik.

Az épületben a tárgyalók helyiségei akadálymentesen megközelíthetők.

Az épület minden szintjén akadálymentes mosdók is találhatók.

Nyíregyházi Törvényszék és Nyíregyházi Járásbíróság

4400 Nyíregyháza, Toldi u. 1.

Az épületben a Nyíregyházi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma, a Nyíregyházi Járásbíróság, a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (KMB), valamint a Nyíregyházi Törvényszék Gazdasági Hivatala található.

Az épület akadálymentes kialakítású.

Az épület akadálymentesen a Toldi utcai főbejárat felől közelíthető meg.

Érkezés előtt, az épület biztonsági szolgálatát ellátó rendész munkatársakkal történő személyes, illetve a 06-42/524-000 telefonon történő igénybejelentés esetén, a főbejárat mellett külön erre a célra kialakított akadálymentes bejárati ajtón keresztül biztosítják az épületbe történő akadálymentes belépést.

Az épület főbejárata előtt – egy távirányítással működő sorompóval lezárt gépjármű parkolón belül – akadálymentes parkolóhely is ki van alakítva.

Az épület főbejárata mellet egy akadálymentes bejárati ajtó van kialakítva, mely a parkoló helyről egy 5%-os emelkedésű, 30 m hosszú rámpán közelíthető meg.

Az épületen kívül, 40 cm szélességben festéssel kialakított, kontrasztos színű és eltérő érdességű felületi burkolati vezetősáv lett kialakítva.

Az épületen kívül és belül jelző-, emlékeztető- és tájékoztatótáblák vannak a falakra felszerelve.

Az épületbe belépve - a rendészeten - Braille írásos tájékoztató füzetek találhatók, melyekben az épületben történő közlekedéssel kapcsolatos információkról, illetve az épületen belül elhelyezett biztonsági kamerák működésével kapcsolatos információkról kaphatnak tájékoztatást.

Az épületben a tárgyalók helyiségei akadálymentesen megközelíthetők.

Az épületen belül, 40 cm szélességben ragasztással kialakított, kontrasztos színű és eltérő érdességű felületi burkolati vezetősáv lett kialakítva.

Az épület nyaktag részén, egy 975 kg maximális terhelhetőségű, 13 személy szállítására alkalmas személyfelvonó van üzembe állítva, mely rokkantkocsival közlekedő személy szállítására is alkalmas.

A Gazdasági Kollégium és a KMB 1-1 tárgyalójában infokommunikációs eszközök, INDUKCIÓS hurkok működnek, INDI-10 típusú készülékekkel.

Az épület I. emeleti nyaktag részén 1 db akadálymentes WC helyiség található (SCHRACK ELSO SIGMA típusú WC SZET – 2 db fény és hangjelzővel;
2 db hívógombbal; 1 db nyugtázó gombbal)