Ítélet a kántorjánosi emberölés ügyében

A Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette büntetőtanácsa aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R. J. vádlottat.

A vádlott 2002. október 4-én Kántorjánosiban, egy italboltban szórakozott. Későn este ittas állapotban távozott az italboltból, és útközben eszébe jutott, hogy az egyik házban egy idős hölgy lakik egyedül. Átugrott a hölgy kerítésén, a nyitott ajtón bement a szobába, ahol az idős sértett az ágyban feküdt már hálóruhában. A vádlott minden szó nélkül odament a 81 éves sértetthez, és több alkalommal arcon, állon ütötte, majd a paplant levette róla, a száját befogta, és vele erőszakkal közösülni próbált. A sértett jajgatni, kiabálni kezdett.

A vádlott a cselekményt követően megijedt, hogy a sértett azt el fogja mondani, ezért elhatározta, hogy megöli. A sértett mellkasára térdelt, minek következtében a bordái eltörtek, könyökével a sértett nyakának elülső részére nehézkedett, azt addig szorította, amíg az idős hölgy el nem hallgatott. A bántalmazás következtében a sértett traumás sokkot kapott, keringése összeomlott a nyakat ért sérülések, a 13 borda törése és az ezek következtében fellépő intenzív fájdalomérzet miatt, és a helyszínen elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentés végett, az ügyész az ítéletet tudomásul vette.

 

Nyíregyháza, 2017. július 14.

Dr. Toma Attila

   sajtószóvivő