Előzetesben a tiszalöki késelő

Előzetesben a tiszalöki késelő

 

 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban elrendelte Sz. Zs. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A gyanúsított 2017. július 12-én éjjel – késsel felfegyverkezve - elment volt élettársa tiszalöki albérletébe azért, hogy megfenyegesse a G. A. sértettet, hogy engedélyezze a nő kiskorú gyermekével való szerelmi kapcsolatát. A kerítésen átmászva benyomta annak a szobának az ablakát, ahol a sértett három gyermekével aludt. A zajra G. A. sértett felébredt, ekkor a gyanúsított a nála lévő késsel megvágta a nő nyakát. A sértett nagyobbik lánya felébredve édesanyja segítségére sietett, és el akarta tőle húzni a gyanúsítottat, aki ekkor őt a bal, majd a jobb fülénél, halántéktájon megszúrta. A kisebbik lány is felébredt, és édesanyjának akart segíteni, de eközben a gyanúsított őt is megvágta a késsel a bal lábán, kisebb testvérének pedig a kezét szúrta meg.

A gyerekek édesanyja ezalatt a konyhába szaladt, de Sz. Zs. utána rohant, és a nő hátát is megvágta a késsel. A nő kifutott az udvarra és segítségért kiáltott, ekkor a gyanúsított kiugrott a szoba ablakon, és az udvaron mellkason szúrta, majd hasba rúgta a sértetett.

A gyanúsított tettét követően átúszott a Tiszán, napokig bujkált Tiszatardoson, majd a Tiszán újra átúszva Tiszalökön rejtőzött, itt fogták el a rendőrök július 16-án.

A gyanúsított életveszélyes sérüléseket okozott a sértett nagyobbik lányának, a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a két kisebbik gyerek sérülése 8 napon belül gyógyul.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett biztosítható.

A végzés jogerős.

 

 

Nyíregyháza, 2017. július 19.

                                                                                               Dr. Toma Attila

                                                                                                 sajtószóvivő