Kábítószer-kereskedelem miatt tartóztattak le három nyíregyházi férfit

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. P. és 2 társa előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint K. P. gyanúsított legalább egy éve folyamatosan szerzett be kábítószernek minősülő növényi törmeléket, melyet nyíregyházi lakásán tárolt. A megszerzett kábítószer egy részét eladta a szintén nyíregyházi V. L. és B. M. gyanúsítottak részére, akik annak egy részét tovább értékesítették. A három gyanúsított ezen tevékenységét rendszeres haszonszerzés céljából végezte, legalább egy éve. A nyomozó hatóság a gyanúsítottak elfogásakor 247 gramm kábítószernek minősülő növényi származékot foglalt le.

Az ügyben a nyomozás tovább folyik a gyanúsítottak letartóztatása mellett.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a bűncselekmény konspiratív jellegére és kiemelkedő tárgyi súlyára – a gyanúsítottakkal szemben fennáll a tanúk befolyásolásának, a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Alaposan lehet tartani attól is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől elrejtőznének. A bíróság megállapította, hogy a büntetés célja kizárólag az előzetes letartóztatások elrendelésével biztosítható.

A végzés K. P. gyanúsított vonatkozásában jogerős, II. és III. rendű gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

 

Nyíregyháza, 2017. július 25.

           Dr. Toma Attila

                sajtószóvivő