Előzetesben a vasmegyeri úttesten késsel hadonászó rabló

Előzetesben a vasmegyeri úttesten késsel hadonászó rabló

 

 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban elrendelte S. M. előzetes letartóztatását.

A 19 éves gyanúsított 2017. augusztus 18-án Vasmegyerben együtt italozott férfi ismerősével, annak házában. Kis idő elteltével a gyanúsított a sértettől pénzt követelt, aki közölte, hogy nem tud neki adni. Erre S. M. I. elővett a sértett nyári konyhájából egy tőrszerű kést, és azt az idős férfi nyakához szorítva a pénz átadását követelte tőle. Mivel a sértett továbbra sem adott neki pénzt, őt fojtogatni kezdte, csípőn rúgta, ököllel többször fejen ütötte. Az ütésektől a férfi összeesett és eszméletét elvesztette, szájából protézise is kiesett és eltört. A bántalmazás eredményeként a férfi csípőcsonttörést szenvedett. A gyanúsított ezután átkutatta a lakást, és 15.000 Ft készpénzzel, valamint a késsel elmenekült a helyszínről. Késsel a kezében hadonászva sétált Vasmegyerben, az úttest közepén, ahol őt az arra haladó autós felszólította, hogy menjen le az útról. Erre a gyanúsított a késsel fenyegetőzve az autós felé lépett, aki a kést kicsavarta a kezéből.

A bíróság álláspontja szerint – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. A gyanúsított szabadlábra helyezése estén a tanúk megfélemlítésével a bizonyítás további menetét megnehezítené, illetve további bűncselekményeket követne el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

 

Nyíregyháza, 2017. augusztus 22.

                                                                                               Dr. Toma Attila

                                                                                                 sajtószóvivő