Elítélte a törvényszék a dohánybolti rablót

 

 

A Nyíregyházi Törvényszék dr. Sörös László vezette büntető tanácsa 2017. december 19-én testi sértés bűntette és rablás bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte M. A. vádlottat.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 19 éves vádlott 2017. február 23-én este bement Nyírteleken a Dohányboltba, ahol megragadta a 62 éves eladónő nyakát, és nekilökte a konvektornak, amitől a nő elesett. A vádlott a földön fekvő sértetett legalább háromszor, ököllel arcon ütötte. A bántalmazások következtében az idős nő elvesztette az eszméletét. Ezután a vádlott a pénztárgépet kezdte ököllel ütögetni, de mivel nem sikerült kinyitni, a polcról levett 7 doboz cigarettát, majd a helyszínről eltávozott.

A dohánybolttal szomszédos csemege üzletben dolgozók felfigyeltek a sértett visítására, majd kis idő elteltével átmentek a dohányboltba, ahol az eszméletlen nőhöz mentőt hívtak.

A vádlott általi bántalmazás következtében a sértett többszörös arccsonttörést, koponyaűri sérüléseket szenvedett el, egy foga kitört, a bal szeme pedig maradandó sérülésekkel gyógyult.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

 

 

 

Nyíregyháza, 2017. december 20.

Dr. Toma Attila

   sajtószóvivő