Ítéletet hozott a törvényszék a fiát megsebesítő férfi ügyében

 

 

A Nyíregyházi Törvényszék 2018. február 12-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte P. Z. vádlottat.  A szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

A vádlott Jékén lakott közös háztartásban feleségével, és gyermekével, P. A. sértettel. 2015. július 9-én este a sértett ittas állapotban tért haza a lakóházba, ahol a szülei az ágyban fekve tévéztek. A sértett beszólt a hálószobába az édesanyjának, hogy készítsen ki neki fehér inget és sötét nadrágot, mert másnap temetésre fog menni. Ezt hallva a szintén ittas állapotban lévő vádlott felugrott az ágyból, magához vett két kést, és „most megöllek” felkiáltással kiment a sértetthez az előszobába, ahol a sértett az apját trágár szavakkal szidalmazni kezdte, majd ezután a vádlott a fiát hason és mellkason szúrta. A sértett átmenekült a szomszédba, aki mentőt hívott hozzá. A sérülések miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került, sürgős orvosi ellátás hiányában életét vesztette volna.

A törvényszék nem látta indokoltnak a 67 éves, büntetlen előéletű, cselekményét őszintén beismerő és megbánó vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását. A bíróság ezenkívül tekintettel volt a sértetti közrehatásra, valamint arra, hogy a sértett megbocsátott az apjának.

Az ítélet jogerős.