Több cigarettacsempész is bíróság elé állt a mai napon

 

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. szeptember 10-én gyorsított eljárásban két ügyben, három vádlottal szemben hozott ítéletet költségvetési csalás vétsége miatt.

A tényállások szerint a vádlottak 2019. augusztusában úgy akartak átjönni Magyarországra a Záhonyi, illetve a Tiszabecsi határon, hogy eltitkolták, a gépkocsijukban a vámmentesen behozható cigarettánál nagyobb mennyiségű dohánytermék van. Ezzel a vádlottak az állami költségvetésnek 118.993 Ft, illetve 314.347 forint vagyoni hátrányt okoztak.

Az első ügyben az ügyészség S.I. és S.É. vádlottakkal szemben próbára bocsátás kiszabását kérte. A bíróság az indítványtól eltérően csupán megrovásban részesítette a büntetlen előéletű elkövetőket, mivel a velük szemben kiszabott 120.000 Ft és 118.000 Ft vámigazgatási bírságot megfizették, így tettükkel is igazolták, hogy a cselekményüket megbánták. A második esetben a bíróság K.CS. vádlottat 1 évre próbára bocsátotta.

A bíróság próbára bocsátást kimondó ítélete jogerős, a megrovással szemben azonban az ügyészség fellebbezést jelentett be.