A karjánál fogva húzta maga után a 14 éves lányt – letartóztatta a bíróság

 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. szeptember 13-án személyi szabadság megsértésének bűntette, súlyos testi sértés és kényszerítés bűntette miatt indult eljárásban egy hónap időtartamra elrendelte Á.R. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint, a gyanúsított szeptember 8-án a nyíregyházi vasútállomáson a sértett karját megfogta, és maga után húzta a peronok felé azért, hogy őt akarata ellenére magával vigye Szolnokra. Ezt látva a sértett ismerőse odalépett hozzájuk, és próbálta visszahúzni a 14 éves lányt, de a gyanúsított megfenyegette, hogy megveri, ha nem engedi elvinni a sértettet. Amikor a vádlott a sínek közé ért, elővett egy kést és megfenyegette a sértettet, hogy leszúrja, ha nem megy vele, és ököllel több esetben a fejét ütötte.

Á.R. gyanúsított korábban többször volt már büntetve, jelenleg is folyamatban van vele szemben egy hasonló cselekmény miatt eljárást. Ezért megalapozottan feltehető, hogy a szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, valamint a sértett befolyásolásával, vagy más módon megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítás további menetét.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.