Megverték, majd az út szélén hagyták a férfit Kisvárda közelében

 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 19-én a csoportosan elkövetett rablás bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte az anya és két fia bűnügyi felügyeletét 2020. szeptember 19-ig.

A megalapozott gyanú szerint a sértett Facebook-on megismerkedett T-né B.M.S. gyanúsítottal, közöttük érzelmi kapcsolatot alakult ki, mely alatt a férfi erotikus tartalmú felvételeket készített az asszonyról. Amikor T-né B.M.S. meg akarta szakítani a kapcsolatot a férfival, az megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza a róla készült fényképeket. Ekkor az asszony 2020. május 16-án éjszakára találkozót beszélt meg a férfival Székely közelében, ahová magával vitte két fiát (T.A. és T.L. gyanúsítottakat) is. Amikor találkoztak, a két fiú kiráncigálta a férfit az autójából, bántalmazni kezdték, majd anyjuk utasítására elvették a mobiltelefonját, pendrive-ját és övtáskáját a benne lévő készpénzzel együtt. Ezután a sértettet műanyag gyorskötözővel megkötözték, majd Kisvárda közelében az útszélén kitették és magára hagyták. A férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.    

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak büntetlen előéletűek, de fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elérhetetlenné válnának, megszöknének vagy elrejtőznének a nyomozó hatóság elől, illetve megnehezítenék a bizonyítást. A bíróság szerint azonban ennek megakadályozása és jelenlétük biztosítása érdekében nem szükséges az ügyészség által indítványozott, legszigorúbb kényszerintézkedés – letartóztatás - alkalmazása, hanem elegendő esetükben a bűnügyi felügyelet elrendelése is.

A gyanúsítottak a bűnügyi felügyelet alatt lakóhelyüket engedély nélkül nem hagyhatják el, amit nyomkövető technikai eszközzel ellenőriz a rendőrség.

A végzés végleges.