Letartóztatta a budapesti drogkereskedőt a bíróság

 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója ma a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 16. napjáig elrendelte Cs. J. gyanúsított letartóztatását.

A bíróság határozata szerint a budapesti férfi 2019-ben rendszeresen adott el kábítószert két másik, ebben a büntető eljárásban szintén gyanúsított, személynek azért, hogy azt ők részben elfogyasszák, részben másnak eladják. A két férfi élettársaikkal együtt fogyasztotta el illetve értékesítette a kábítószert. 

Az ügy négy gyanúsítottjának letartóztatását 2020. július 16-án rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság, miután 2020. július 13-án a rendőrök egy közúti igazoltatás során elfogták azt a férfit, aki a kábítószert Budapestről Nyíregyházára szállította két gyanúsított megbízásából. Az intézkedés során a férfinél összesen 136,7 gramm mennyiségű kábítószert találtak, amit lefoglaltak.

Az ügyben a nyomozás még kezdeti szakban van, így az elkövetés körülményeire figyelemmel, a bíróság döntése szerint, fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén, a bizonyítást megnehezítené, vagy elszökne, elrejtőzne  a hatóságok elől, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.