Egy nyíregyházi parkban rabolta ki, rugdosta meg az ismerősét letartóztatta a bíróság -

 

Ma a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 30-ig elrendelte M.M. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 26-án délután Nyíregyházán kérdőre vonta az ismerősét azt állítva, hogy ő korábban szidalmazta a gyanúsított anyját. A sértett ezt tagadta, ekkor M.M. gyanúsított megfenyegette, majd a padon ülő sértett arcát kétszer megrúgta.

Ezután még további veréssel fenyegetve felszólította a sértettet, hogy adja oda neki a telefonját. A sértett a további bántástól tartva átadta neki a telefonját. A gyanúsított ezután ismét megrúgta a sértett arcát és ismét megfenyegette, hogy amennyiben feljelenti, vagy elmondja valakinek a történteket, úgy „még többet fog kapni”.

A gyanúsított ezután ismeretlen helyre távozott, őt elfogatóparancs alapján július 27-én fogta el a nyomozó hatóság.

A sértett férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottat a Nyíregyházi Járásbíróság 2019. március 20.-án véglegessé vált ítéletével 1 év időtartamra próbára bocsátotta, jelenleg több büntetőeljárás – garázdaság, könnyű testi sértés és lopás miatt - is van vele szemben folyamatban. A gyanúsításban szereplő rablás bűntette kiemelt tárgyi súlyú, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, továbbá a vádlott a nyomozó hatóság elől megszökött.

A bíróság döntése szerint ezekre tekintettel fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, megnehezítené a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. A végleges döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza meg.