Letartóztatta a bíróság a rablással gyanúsított férfi társát is

 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. június 2-án fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban 2022. július 2-ig elrendelte Cs.T. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi társával (P.T.T. gyanúsítottal) együtt 2022. május 23-án az éjszakai órákban Tiszavasváriban több utcát végig járt autójával későbbi bűncselekmény elkövetésének céljából, majd leparkolt és figyelt. Hajnali 4 óra körül P.T.T. gyanúsított kiszállt az autóból és az egyik házhoz ment, majd a bejárati ajtó melletti ablakot befeszítve bement a házba. A zajra az otthon tartózkodó férfi felébredt, mire P.T.T. gyanúsított a kezében lévő lőfegyvert ráfogta a sértettre és felszólította, hogy adja át az otthon tartott készpénzt, különben megöli. A sértett a fenyegetésére átadta az egyik szekrénybe rejtett 1.000.000 forint készpénzt. Ezután P.T.T. gyanúsított felszólította a sértettet, hogy feküdjön hasra és ne szóljon senkinek. Ezt követően visszament az utcán autóval rá várakozó Cs.T. gyanúsítotthoz és elhagyták a helyszínt. 

Cs.T. gyanúsítottat 2022. május 30-án elfogatóparancs alapján Budapest belterületén fogták el a rendőrök. Társát 2022. május 31-én tartóztatta le a bíróság.

Az ügyben a nyomozás még kezdeti szakban van. Cs.T. gyanúsított többször volt már büntetve köztük hasonló jellegű, erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt is.

Figyelemmel arra, hogy kiemelten súlyos, akár 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel is büntethető erőszakos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított a hatóságok elől ismét elszökne, elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.