Az út mentén halálra verte ismerősét a férfi 4 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság

 

A Nyíregyházi Törvényszék 2022. június 08-án halált okozó testi sértés bűntette miatt S.G. vádlottat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2020. július 31-én a délutáni órákban Ópályiból Mátészalka irányába gyalogolt, ahol szembe találkozott ismerősével. A férfi megszólította a sértettet és dohányt kért tőle. Amikor a sértett elmondta, hogy nincs nála dohány, a vádlott szidalmazni kezdte, majd szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott a szóváltást követően a sértettet hátba rúgta, aki emiatt az út melletti földes árokba esett. Ezután a földön fekvő sértett tarkójára taposott, majd vállainál fogva hanyatt fordította és ököllel többször arcul ütötte, majd oldalába is belerúgott. A férfi megijedt, hogy tettére fény derül, ezért távozott a helyszínről. Később a vádlott – lelkiismeretfurdalása miatt - egy arra közlekedő rendőrautót megállított, azonban valótlanul azt állította, hogy három ismeretlen férfi verte meg az árokban fekvő sértettet.

A sértett a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, majd 2020. szeptemberében a bántalmazás követeztében fellépő komplikációk következtében a kórházban elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést, míg a vádlott védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A vádlott az ítélethirdetésen nem jelent meg, részére postai úton kézbesíti a bíróság határozatát.