Letartóztatta a bíróság a rablással gyanúsított férfiak harmadik társát is

 

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. június 9-én a lopás bűntette miatt indult eljárásban 2022. július 9-ig elrendelte V.Z. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. május 18-át megelőzően közölte az anyagi gondokkal küzdő ismerősével (P.T.T. gyanúsítottal), hogy ismer egy olyan férfit Tiszavasváriban, aki több millió forint összeget örökölt és ezt feltehetően a lakóházában tartja. Az összeg eltulajdonításával P.T.T. gyanúsított javíthatna anyagi helyzetén, és a pénzből V.Z. is részesülne.

V.Z. gyanúsított még aznap elvitte P.T.T. gyanúsítottat a sértett házához, annak érdekében, hogy megmutassa neki a pontos helyszínt.

Ezt követően P.T.T. gyanúsított felvette a kapcsolatot két ismerősével (köztük Cs.T. gyanúsítottal) azért, hogy segítsenek neki a bűncselekményt elkövetni. 2022. május 21-én a 3 férfi elment a sértett lakásához, de mivel a sértett otthon tartózkodott, felhagytak a bűncselekmény elkövetésével.

Később, 2022. május 23-án P.T.T. és Cs.T. gyanúsítottak ismét visszamentek a sértett házához, ahova Cs.T. gyanúsított bement, majd fegyvert fogott az otthon tartózkodó sértettre és felszólította őt, hogy adja át a házban tartott készpénzét, különben megöli.

A sértett a fenyegetés hatására 1.000.000 forint készpénzt adott át a férfinak, aki ezt követően az utcán rá várakozó társával együtt távozott a helyszínről.

A nyomozás kezdeti szakban van. V.Z. gyanúsított korábban többször volt büntetve.  Erre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi megnehezítené a bizonyítást azzal, hogy bűntársaival összebeszélne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

P.T.T. és Cs.T. gyanúsítottakat 2022. május 30. illetve június 2-án tartóztatta le a Nyíregyházi Járásbíróság fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban.

A végzés végleges.