Eltiltás hatálya alatt ismét vezetett a vádlott  – börtönbüntetésre ítélte a bíróság

A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. augusztus 30-án bíróság elé állítás keretében járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt T.Cs.Gy. vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság elrendelte továbbá a vádlottal szemben a Nyíregyházi Járásbíróság által korábban zsarolás bűntette miatt kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2022. augusztus 28-án a délelőtti órákban Nagykállóban közlekedett személygépkocsijával amikor előzésbe kezdett, de e közben elvesztette uralmát járműve fölött, és az úttestről lesodródva nekiütközött egy társasház kerítésének. A vádlottat ezt követően intézkedés alá vonta a rendőrség, mely során megállapították, hogy a vádlott érvényes gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel a bíróság 2021. szeptemberében jogerősen több évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlottat 2022. júniusában ugyanilyen bűncselekmény miatt 90 nap elzárásra és 4 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélte a bíróság, az a büntetőeljárás még nem nyert jogerős befejezést.

A bűnismétlés veszélyére tekintettel a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.