Apa és fia sem ismerték be tettüket, így tárgyaláson folytatódik az eljárás

 

A Nyíregyházi Törvényszék 2022. november 16-án tartott előkészítő ülést az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete   miatt id.M.B. és ifj.M.B. vádlottakkal szemben indult büntetőeljárásban.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. május 15-én az esti órákban ittas állapotban támadó szándékkal megjelentek ismerősük Szabolcs megyei ingatlanánál. Id.M.B. I. rendű vádlottnál egy 1 méter hosszú csákány nyél, míg ifj.M.B. II. rendű vádlottnál egy fa karó volt. A vádlottak bementek az ingatlan udvarára, ahol id. M.B. vádlott az ott tartózkodó sértettet a csákánnyal fejen ütötte, aki attól a földre esett. Ezután a vádlottak az ott tartózkodó másik sértettre is rátámadtak. Miközben id.M.B. I. rendű vádlott a földön dulakodott a sértettel, ifj.M.B. II. rendű vádlott a karóval a hátát ütötte. A verekedést látva a házból egy férfi a sértettek segítségére sietett, azonban a vádlottak őt is megtámadták.

A verekedés során id.M.B. I. rendű vádlott egy téglát dobott az udvaron tartózkodók felé, amely egy asszony arcát talált el.

A sértettek közül három férfi 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérülést szenvedett, míg az asszony arcát ért sérülés életveszélyes állapotot okozott.

Az előkészítő ülésen a vádlottak nem ismerték be bűnösségüket és nem mondtak le tárgyaláshoz való jogukról sem, részletes vallomást sem tettek. A bíróság 2023. február 01-jén és február 08-án tart tárgyalást az ügyben, ahol a vádlottak, sértettek és tanúk kihallgatása várható.