Prostitúció elősegítésének bűntette miatt rendelt el letartóztatást a bíróság

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. január 13-án elrendelte B.B. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Nyíregyházán kettő, míg az ország különböző területein további tizenegy lakást bérelt azért, hogy azokat továbbadja fiatal nőknek prostitúciós tevékenység végzése céljából, napi 12-15.000 forintért. Ezen összegeket a nőknek egy széfben kellett elhelyezniük úgy, hogy közben folyamatos videókapcsolatot kellett fenntartaniuk a bérbeadóval.

B.B. gyanúsított fenti tevékenységével 2021 augusztusától az elfogásáig 30 millió forintot meghaladó jövedelemre tett szert.

Mivel a gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a nyomozóhatóság elől megszökne, elrejtőzne, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, így a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.