K. Zs. és társai

Tárgyalás időpontja: 
2016. október 14., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
Fsz.7.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a rokoni kapcsolatban álló vádlottak közül I.r. K.Zs. és II.r. K. J.-né a labilis, könnyen befolyásolható sértett személyiségét ismerve V.I. sértettet kb.2006-2007. évben nyíregyházi ingatlanukba csábították, annak érdekében, hogy őt kihasználják. A sértett rokkant nyugdíjára és munkájára is számítottak, amiért a sértett élelmet kapott és aludhatott egy a ház mögé épített fűtetlen külön bejáratú helyiségben. A sértettnek udvari munkákat kellett végeznie, valamint az ingatlan kapuját télen-nyáron a kapu mellett állva kinyitni, hogy a haza érkezőknek ne kelljen sokat várniuk. Amennyiben ez mégis előfordult I. és II.r. vádlottak puszta kézzel, ököllel, vagy bottal ütötték a sértettet. Rendszeresen előfordult azt is, hogy a sértett a veréstől tartva I. és II.r. vádlottak felszólítására hosszú ideig kutyaugatást utánozott.

 

A vádlottak bántalmazása következtében a súlyosan sérült sértett, súlyos fokú kihűlés miatt életveszélyes állapotban kórházba került, miután a I. és II.r. vádlott ijedtükben hívták a mentőket. A sértett felépülését követően visszaköltözött a vádlottakhoz, ahol továbbra is bántalmazták. A sérttet sérülései miatt nyomozást rendeltek el, ahol a sértettet tanúként kihallgatták. A sértett a kihallgatás során készült jegyzőkönyvekből másolatot kellett, hogy kérjen, és amennyiben II. és III.r. vádlottak azt észlelték, hogy azokban nem a betanított vallomás szerepel, őt napi rendszerességgel bántalmazták. I.r. vádlott előzetes letartóztatásba került, és mikor annak időtartamát a bíróság 2013. december 12. napján ismételten meghosszabbította a sértettet II., III. és IV.r. vádlottak újra bántalmazták. Másnap észlelték, hogy a sértett elhalálozott, és értesítették a mentőszolgálatot.

 

A sértett halála tüdőgyulladás miatt következett be. A sértett sérülései nem hozhatóak okozati összefüggésbe a bekövetkezett halálával.

 

Az ügyészség az I.r. vádlottat  1 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, mint társtettest, II.r. vádlottat 1 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, mint társtettest, 1 rendbeli folytatólagosan, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, mint társtettest, 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt, mint társtettest, III.r. vádlottat 1 rendbeli folytatólagosan, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, mint társtettest és 4 rendeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, mint társtettest míg IV.r. vádlottat 1 rendbeli folytatólagosan, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, mint társtettest, V.r. vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

A bíróság a bizonyítási eljárást folytatja.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: