Dr. H. Á.

Tárgyalás időpontja: 
2016. október 18., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
I/25
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott vonatkozásában a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot folytatott le 2016. áprilisában. A vádlott egy szabolcs-szatmár-bereg megyei járási földhivatal osztályvezetőjeként dolgozott a vádbeli időszakban.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársa a vádlottal álnéven megismerkedett, majd tőle találkozót kért. A találkozó során a  tárgyalótiszt arra kérte a vádlottat, hogy szerezze meg egy magánszemély ingatlanjainak az adatait a földhivatali nyilvántartásból.

A vádlott erre ígéretet tett, mire a tiszt anyagi ellenszolgáltatást is kilátásba helyezett. Dr. H. Á. a jogtalan vagyoni előnyként azt kérte, hogy az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződést ő készíthesse el, mivel ügyvédi pályára készül.

Ezt követően a vádlott és a tárgyalótiszt a földhivatali helyiségébe ment, ahol a vádlott a kért ingatlan-nyilvántartási keresést elvégezte, az adatokat átadta. A tiszt 100.000 forintot adott át, melyet a vádlott nadrágja zsebébe rakott.

Az ügyészség a vádlottat jogtalan előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja.

 

A bíróság tanú kihallgatással folytatja a bizonyítási eljárást.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: