P. J.

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 9., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
I/26
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2016. június 27-én elment a Nyírbogát és Nyírbátor között elhelyezkedő TIG telephelyre azért, hogy onnan elektromos vezetékeket, réztárgyakat, kötésdobozokat tulajdonítson el. A telephelyen dolgozó J. I. sértett észlelte a vádlott cselekményét, és felszólította, hogy maradjon a helyszínen, mert értesítette a rendőrséget. A vádlott megindult a kerítés irányába, a sértett pedig követte a őt, és közölte vele, hogy felismerte és személyazonossága ismertté vált. A sértett tovább követte a vádlottat a közeli erdőig, ahol a vádlott szembefordult a sértettel, és ruházatából elővett egy bicskát, amellyel a sértettet közepesnél nagyobb erővel szívtájékon szúrta.

A vádlott a szúrás után a helyszínről elszaladt, a bicskát ismeretlen helyen eldobta, majd felhívta ismerősét, aki őt gépkocsival felvette, és a lakása közelébe vitte.

A sértettet a telephely tulajdonosa találta meg az erdőben, és orvosi segítséget kért, csak a véletlenen múlott, hogy a vádlott cselekménye nem okozta a sértett halálát.

Az ügyben a vádirat ismertetése és a vádlott kihallgatása várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: