Sz. Zs. és társa

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 16., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
Fsz. 13.
Ügyszak: 
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2015. május 7. napján albérlőként költözött be a sértett és élettársa által használt nyíregyházi lakásba.

II. rendű vádlott gyerekkori barátja volt a sértettnek, és alkalmanként ő is a fenti lakásban lakott.

I. rendű vádlott és a sértettek munkahellyel nem rendelkeztek, napjaikat II. rendű vádlottal együtt italozással töltötték.

2015. május 23. napján napközben több liter bort fogyasztottak, majd délután az I. rendű vádlott  a sértettet ököllel arcon ütötte, aki hanyatt esett, de felállt, majd őt a II. rendű vádlott is ököllel megütötte. A sértett élettársa a védelmére kelt, ekkor I. és II. rendű vádlottak ököllel többször megütötték, amitől a sértett a földre került, ahol a vádlottak tovább folytatták bántalmazását. A sértett élettársa a fürdőszobából telefonon értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek.

A vádlottak a sértett bántalmazásával akkor hagytak fel, amikor észlelték, hogy a sértett élettársa a lakást elhagyta azért, hogy a rendőröket beengedje. A rendőrjárőr a sértetthez mentőt hívott, azonban ő a szakszerű ellátás ellenére elhalálozott.

A bíróság tanú meghallgatással folytatja a bizonyítási eljárást.

Eljáró bíróság: