D.L.

Tárgyalás időpontja: 
2016. december 2., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.907/2015.
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
Fsz.7.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlott 2007. március 10. napján történt feltételes szabadságra bocsátását követően segédmunkásként dolgozott egy debreceni ingatlanon, melynek telekszomszédja volt B. I. sértett.

A két ingatlant kerítés nem választotta el. A vádlott munkája az volt, hogy a két ingatlan közötti telekhatáron alapot ásson az épülő háznak és kerítésének.

A vádlott szabadulását követően anyagi gondokkal küzdött, melyet az is tetézett, hogy 2007. március 31. napján az építkezésről elbocsátották, és semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett.

2007. április 6-án a késő esti órákban a vádlott Debrecen belterületén csavargott, és amikor a sértett házának közelébe ért, elhatározta, hogy az általa egyedülállónak megismert sértettől fog pénzt, vagy egyéb értéket szerezni. A telek kerítését képező OSB lapokat megbontotta, így bejutott az ingatlanra, ahonnan akadálytalanul át tudott menni a sértett ingatlanára.

A vádlott a sértett lakrészének ablakán benézve látta, hogy a sértett a házban egyedül tartózkodik, és ébren van, majd az építési területén lévő szerszámosból magához vett egy feszítővasat. A sértett bejárati ajtaja nem volt kulcsra zárva, így a vádlott akadálytalanul jutott be a házba, ahol a sértett a zajokra felült. Ekkor a vádlott a feszítővassal a sértett fejét megütötte, amitől ő az ágyon hanyatt esett, majd több alkalommal ütötte a sértett arcát, fejét.

Ezt követően a vádlott a sértett felső testére ülve, alkarjával a sértett nyakát leszorította, így olyan gégesérüléseket okozott, amely B. I. sértett azonnali halálát eredményezte.

A bíróság a bizonyítási eljárást tanú kihallgatással folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: