S.A

Tárgyalás időpontja: 
2016. december 12., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
Fsz.7.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint S. A. vádlott román állampolgár, aki átjárt Magyarországra a sértettek gazdaságába, ahol alkalmi munkásként dolgoztak.

2001. október 21-én a vádlott és két ismeretlen társa elhatározta, hogy a Kántorjánosiban élő M. Gy. és M. Gy-né sértettektől pénzt fognak eltulajdonítani. A késő esti órákban a vádlott két társa megfojtotta a sértettek kutyáját, hogy a szomszédok ne figyeljenek fel a kutyaugatásra, a vádlott pedig az ajtót benyomva bement a sértettek házába, és értékek után kutatott. M. Gy-né sértett a zajra felébredt. A vádlott és két társa az idős sértettet kalapáccsal több alkalommal megütötte, rugdosta. Eközben felébredt M. Gy. sértett is, akit a vádlott fejtetőn ütött, amitől hanyatt esett, és a mellkasát többször megtaposták. M. Gy. sértett rövid időn belül elhalálozott.

Ezt követően a vádlott és két társa a ruhás szekrényből eltulajdonított 1 db pongyolát, amelynek a zsebében 400.000 Ft volt.

M. Gy-né sértettre erősen vérző, sokkos állapotban, másnap talált rá a veje. M. Gy-né sértett néhány nap múlva a kórházban elhalálozott.

Az ügyben a bizonyítás folytatása várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: