Á. T. és társa

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 9., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége
Ügyszám: 
B.607/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
Fsz. 13.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint I. és II. r. vádlottak élettársi kapcsolatban éltek Tiszavasváriban, 5 kiskorú gyermekükkel együtt, lakóházukban semmilyen közmű nem volt.

2015. májusában I. r. vádlottnak egy ismeretlen személy felajánlotta, hogy fogyasztásmérő nélkül beköti az elektromos áramot az ingatlanába, aki ezt elfogadta. Az ismeretlen személy az utcán húzódó légvezetékre 2 db vezetékkel rácsatlakozott úgy, hogy a vezetékeket a lakóház ablakán át behúzta a szobába, a falon szegekre csavarva rögzítette, majd a lakás folyosójára egy kültéri konnektort szerelt. A hűtőszekrényt üzemeltető dugaljban földelés nem volt, de 236 Voltos feszültséggel működött. A hűtőszekrényhez közvetlenül csatlakozó hosszabbító a védőburkain sérült, anyaghiányos volt, így a zárlatos hűtő fémrészének érintése halálos kimenetelű sérülés okozására alkalmas volt.

2015. július 27-én a vádlottak gyermeke, a 2012. április 3-án született kiskorú sértett játék közben a hűtőszekrény fém alkatrészéhez véletlenül hozzáért, és halálos áramütést szenvedett. Halála közvetlen okozati összefüggésben volt a vádlottak által szabálytalanul vételezett villanyárammal üzemeltetett, sérült elosztó és hűtőszekrény zárlatos meghibásodásával. Az ügyben az utcai villamoshálózatot „megkampózó” ismeretlen személy kilétét nem sikerült felderíteni.

A törvényszék a vádirat ismertetésével és a vádlottak kihallgatásával kezdi meg a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: