Á. S.

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 19., kedd 09.30
Ügy tárgya: 
Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 2.
Tárgyaló: 
Fsz.37
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

A vádlott egy Szabolcs megyei iskola alkalmazásában buszvezetőként dolgozik, 1978. óta rendelkezik „D” kategóriára érvényes gépjárművezetői engedéllyel.

2016. szeptember 5-én délután a vádlott 49 iskolás gyermeket szállított autóbusszal Ludastó irányából Geszteréd felé haladva, 50-55 km/h sebességgel. Az útszakaszra 7,5 tonna „súlykorlátozás” tábla volt kihelyezve, ennél nagyobb tömegű járművel közlekedni ott tilos. Az út egy jobbra ívelő szakaszon a növényzettől nem volt belátható, ekkor a busszal szemben közlekedett egy személygépkocsi 61-68 km/h sebességgel. A járművek egyszerre értek a be nem látható kanyarhoz, későn észlelték egymást, és az út szélén összeütköztek. A baleset következtében a személyautót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A buszon utazó gyermekek közül két gyermek több hónap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, többek között az agy- és arckoponya csontok törését, agyrázkódást, orrcsonttörést. Több gyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyben perbeszéd megtartása várható.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: